:: Zvanična prezentacija naselja Veliko Laole ::
Pocetak javite se Pitaj
Sadržaj

Veliko Laole
O nama
Postanak
Porodice
Telefoni
Odabrano
Novosti
Zanimljivosti
Izbor iz štampe

Free download
Wallpapers
Laolskaskripta
Linkovi
Korisni Linkovi
Prijatelji
E-mail
Web Mail
Kontakt
Diskusije
Statistika

Petrovački pretraživač

Preuzmite naš baner
Lov na bakarnu lisicu

Homoljski lovci pravili veliku hajku na bakarnu lisicu

Za ctiri sata ustrelili 16 i promasili vise od 20 lisica. Psi po jamama vodili borbu - do istrebljenja. Plen u Domu kulture

LOVCILovci iz SCG i Republike Srpske, njih oko 300, dosli su u subotu 07. februara 2004 god u selo Kamenovo,i jos rano izjutra posli su u hajku na bakarnu lisicu koja zivi iskljucivo u ovom kraju, rasporedili se u manje grupe i lovili je na tri nacina: cekom, hajkom i jamarenjem. Kada su se kasno uvece vratili u bazu, u selo Kamenovo, prebrojali 16 ustreljenih lisica i pet zlatnih kuna. Bilans promasenih meta stao je na broju dvadeset.
Uvlacili smo se u siprazje, u lisicije jazbine su ulazili kerovi, i vodili pravu borbu s njima pod zemljom i isterivali ih pred puscane cevi. Uloviti 16 lija za cetiri sata ipak je uspeh -rekao je, još zadihan od potere, Aca Gera Zivotic, idejni tvorac kamenovacke manifestacije "Lov na bakarnu lisicu".
ULOVCelo selo je doslo oko podneva da vidi ustreljene lisice i kune cija su tela lovci umorni od hajke, izlozili u dvoristu seoskog Doma kulture. Prepricavale su se masovno, u ocekivanju svecanog rucka lovacke price i dogodovstine. Popijeno je na licu mesta, da bi se lovci ugrejali, oko pedeset litara vruce rakije.
Gulas za lovce, sa raznim mirodjijama spremao je majstor Miroslav Golubovic. Gulas se kako kaze, krckao punih sest sati i pojeden je do poslednjeg zalogaja.
Momir Jovanovic iz Orljeva bio je grupovodja i zadovoljan je sto je njegova grupa ustrelila tri lije i jednu kunu, Mirko Zivojinovic iz Kamenova sa svojim lovcima imao je vise srece, ustrelili su pet lisica dok se prvom nagradom i priznanjem okitio Miodrag Kuzmanovic iz Oreskovice. Njegova grupa je ustrelila pet lisica i jednu kunu.
Za pojedine srpske lovce, subotnji masovni lov na bakarnu lisicu u dolini Mlave nije bio na nivou njihovog slavnog lovackog umeca. Ispromasivali su se kao nikada pre.

  | dodaj u favorite | štampajte stranicu |