:: Zvanična prezentacija naselja Veliko Laole ::
Pocetak javite se Pitaj
Sadržaj

Veliko Laole
O nama
Postanak
Porodice
Telefoni
Odabrano
Novosti
Zanimljivosti
Izbor iz štampe

Free download
Wallpapers
Laolskaskripta
Linkovi
Korisni Linkovi
Prijatelji
E-mail
Web Mail
Kontakt
Diskusije
Statistika

Petrovački pretraživač

Preuzmite naš baner
Mladin miraz
MLADIN MIRAZ 20 KOSNICA
(Pribelezeno u selu Kamenovo)

Kada se , jos davne 1947 godine, Dobrivoje Ljubomirovic, momak iz sela Kamenovo, nadomak Petrovca na Mlavi, ozenio Cvetom Joksimovic, devojkom iz svog naselja, ona mu je kao miraz, pored ostalog, donela, verovali ili ne, jos i - 20 kosnica!

Tako su lepi, mladi i slozni supruznici, osim poljoprivrede, poceli da se bave i pcelarenjem.

I od tada , pa, evo, do danasnjih dana, u ovoj naprednoj, primernoj, sloznoj iPcelinjak na tockovima uglednoj seoskoj porodici na podrucju mlavske opstine Petrovac na Mlavi pcelarstvo je postalo (i ostalo je uvek) glavno, ali ne i jedino, zanimanje gotovo svih clanova.

Dobrivoju i Cveti Ljubomirovic se u p[oslu sa pcelama i oko pcela kasnije pridruzio i njihov sin Miroslav, a vremenom i njihov unuk, tako da oni u svojim pcelinjaku trenutno poseduju - "samo" i "okruglo" 150 pcelinjih drustava.
Inace, dugogodisnja zelja ove veoma radne porodice iz sela Kamenova, je, bar nam nedavno rekose gotovo svi njeni, kao pcele vredni, clanovi, da formiraju pcelinjak koji ce imati najmanje 200 kosnica.

Pozelimo, na samom kraju, ovoj iskusnoj i cuvenoj pcelarskojm porodici u petrovacko-mlavskom kraju da se ta njena zarka zelja uskoro u potpunosti ostvari.

Prilog pripremio
Tomislav Z Vujicic

  | dodaj u favorite | štampajte stranicu |