:: Zvanična prezentacija naselja Veliko Laole ::
Pocetak javite se Pitaj
Sadržaj

Veliko Laole
O nama
Postanak
Porodice
Telefoni
Odabrano
Novosti
Zanimljivosti
Izbor iz štampe

Free download
Wallpapers
Laolskaskripta
Linkovi
Korisni Linkovi
Prijatelji
E-mail
Web Mail
Kontakt
Diskusije
Statistika

Petrovački pretraživač

Preuzmite naš baner
Unuci krenuli dedinim putem

MANASTIRICA.- Lovacka sekcija u selu Melnici trenutno broji 40-ak svojih stalnih I dosta aktivnih clanova (organizovanih u dve grupe ) I jena je od ukupno 23 sekcije lovaca koje sacinjavaju Lovacko udruzenje "Trest" iz Petrovca na Mlavi. Inace jedan od najaktivnijih I najprimerenijih lovaca u ovom naselju je svakako 57-godisnji poljoprivrednik Najdan P.Nikolic, koji se lovom bavi, I to veoma uspesno, jos od davne 1965 godine. U toku svoje 38-godisnje karijere lovca bio je pokretac, organizator I ucesnik gotovo svake lovacke akcije u svom naselju, a obavljao je I niz raznoraznih lovackih duznosti I funkcija. Inace, u svojoj dugogodisnjoj lovackoj praksi ovaj poznati i istaknuti clan Lovackog udruzenja "Trest" iz Petrovca, koji je ljubav prema lovu nasledio od svog oca Pante, stekao je i mnoga lovacka iskustva i dosta drugova i Prijatelja, a odstrelio je bezbroj primeraka raznih vrsta pernate i dlakave divljaci (a bilo je zaista cak i pravih trofejnih primeraka).
Mladi lovciNajdanovim stopama, koji je lovom poceo da se bavi kao 19-godisnjak, posli su, pre izvesnog vremena, I dva njegova unuka: stariji unuk Boban (ima 15 godina) I mladji unuk marko ( ima oko 4 godine), koji su postali stalni clanovi Lovackog podmladtka pri Lovackom udruzenju "Trest" u Petrovcu a koji trnutno broji oko 150 svojih stalnih clanova. I jedan I drugi tj. I Boban I Marko, lov veoma mnogo vole I za razliku od mnogih svojih vrsnjaka dosta se za njega interesuju, a sa svojim dedom Najdanom vise puta su do sada isli u lov, kao I na razne lovacke manifestacije. "Kada budemo odrasli, bicemo isti kao I nas deda, odnosno postacemo primerni lovci, a mozda cemo biti I bolji od njega!"- kratko su u jedan glas nedavno odgovorila ova dva lovacka podmladka iz naselja Manastirica.
Lovac Najdan Nikolic kaze da je za njega, I to vec godinama, najomoljeniji lov na divlje svinje I lisice, a od svih njegovih dosadasnjih ulova ipak mu je najdrazi bio pocetkom 2000 godine ( u ataru svog sela Manastirice, na mestu zvanom "Hajducki kladenac"), odstrel dve svinje u toku jednog dana ( I to za samo nekoliko casova lova na ovu dlakavu divljac ), kao I ulov, uz pomoc svojih lovackih pasa "jamara" I "gonica" "samo" 7 lisica tokom minulog zimskog perioda 2002 na 2003 godinu


Tekst dao
Tomislav Z Vujicic

  | dodaj u favorite | štampajte stranicu |