:: Zvanična prezentacija naselja Veliko Laole ::
Pocetak javite se Pitaj
Sadržaj

Veliko Laole
O nama
Postanak
Porodice
Telefoni
Odabrano
Novosti
Zanimljivosti
Izbor iz štampe

Free download
Wallpapers
Laolskaskripta
Linkovi
Korisni Linkovi
Prijatelji
E-mail
Web Mail
Kontakt
Diskusije
Statistika

Petrovački pretraživač

Preuzmite naš baner
Festival "Mlava peva"

ODRZAN FESTIVAL NARODNE MUZIKE "MLAVA PEVA"

Festival narodne muzike pod nazivom "MLAVA PEVA" ponovo je otvoren, posle 5. god. pauze.Namenjen je amaterima i neafirmisanim izvodjacima narodne pesme, grupnim interpretatorima i instrumentalistima.

Festival je takmicarskog karaktera, sa ciljem negovanja tradicionalne narodne muzike.Pruza mogucnost da se afirmisu nova, nepoznata imena u javnosti, putem snimanja video, audio kaseta i CD-a.

U minulih 20. god. festivala "MLAVA PEVA" ogroman doprinos afirmaciji mladih snaga i umetnickom kvalitetu dala su mnoga imena nase narodne muzike, svojim licnim ucescem (kompozitori, aranzeri, instrumentalisti) Radojka Zivkovic, Dobrivoje Ivankovic, Danilo Zivkovic, Dusko Kostic, Branimir Djokic, Slobodan Lekic, Merima Njegomir, Lepa Lukic, Dobrivoje Topalovic, Milan Babic, orkestar RTV Srbije kao i mnogi drugi.

Ovogodisnji festival "MLAVA PEVA" odrzan je 26. decemmbra 2002. god. u Velikom Laolu.Nastupalo je 16 odabranih, buducih muzickih zvezda Srbije uz orkestre "RULET" pod upravom Borka Radivojevica iz Covdina (prva harmonika Jugoslavije i pobednik na takmicenju za prvu harmoniku Evrope) i orkestar Radeta Bogicevica Zumajca.

Izbor ucesnika vrsila je strucna komisija posle javnog konkursa objavljenog u listu "Sabor", TV"Palma plus", TV"Sat", radio Pozarevac. radio "Live" i radio "AS plus". Generalni sponzor festivala je SO Petrovac na Mlavi a predsednik SO Aleksandar Zivotic-Gera je otvorio festival.

Ulogu zirija imali su svi ucesnici, takmicari davanjem ocena od 1-5 a zbir ocena dao je po tri pobednika u sledecim oblastima:

Za najbilji tekst proglasen je tekst -Igrutina Miljojkovica drugo mesto osvojio je Zivadin Zile Jovanovic a trece mesto Sasa Bogic Zumajac.

Za najbolju kompoziciju prvo mesto ovojio je Dejan Ceronijevic drugo mesto dele Vitomir Cakarevic i Zivadin Zile Jovanovic a trce mesto osvoio je Dragisa Soldatovic Giga.

Za najboljeg aranzera proglasen je Boban Blagojevic Sicer,drugo mesto osvoio je Aleksandar Stejsin a trece Zeljko Cukarevic.

Najbolji Interpretatori su Dejan Petronijevic kao prvi, druga je vokalna grupa "Carolije" iz Mladenovca a trece mesto dele sa osvojenim istim brojem bodova Danijela Markovic, Goran Peric i Deni Olar.

Nagradjeni su primili diplome i zlatne, srebrne i bronzane skoljke festivala a prvoplasiranim je omoguceno i snimanje materijala.

Datum odrzavanja festivala za 2003. god. bice objavljen u toku godine u sredstvima javnog informisanja.

OCEKUJEMO I VAS! DOBRO DOSLI NA FESTIVAL.

  | dodaj u favorite | štampajte stranicu |