:: Zvanična prezentacija naselja Veliko Laole ::
Pocetak javite se Pitaj
Sadržaj

Veliko Laole
O nama
Postanak
Porodice
Telefoni
Odabrano
Novosti
Zanimljivosti
Izbor iz štampe

Free download
Wallpapers
Laolskaskripta
Linkovi
Korisni Linkovi
Prijatelji
E-mail
Web Mail
Kontakt
Diskusije
Statistika

Petrovački pretraživač

Preuzmite naš baner
Tomislav Ž Vujičić

TOMISLAV Z VUJCICTomislav Ž Vujčić je rodjen 18.07.1949.godine u Velikom Laolu. Po zanimanju je novinar, a u svom slobodnom vremenu, pored ostalog, bavi se (i to punih 30 godina) i književnim radom (uglavnom piše pesme) i sakupljanjem raznih narodnih mudrosti i narodnog blaga na području Homolja, Mlave i Stiga, kao i široj okolini (ima, do sada, neobjavljenu zbirku koju je naslovio "Urokljiva raskršća", a koja obuhvata verovali ili ne oko 12000 jedinica raznoraznih narodnih umotvorina).

Svoje književne (pretežno poetske) radove do sada je objavljivao u brojnim jugoslovenskim i nekim stranim listovim, revijama i časopisima, kao i na radio stanicama. Zastupljen je u više jugoslovenskih antologija, zbirki i zbornika poezije. Dobitnik je 16 književnih nagrada i to: 13 domaćih i 4 medjunarodna priznanja.

U poslednje vreme piše još i tekstove za novokomponovnu muziku, aforizme, kozerije, humoreske i kratke priče.Takodje, već nekoliko godina piše i haiku poeziju, koju objavljuje u SR Jugoslaviji i svetu. Trenutno priprema za štampu svoju prvu zbirku haiku poezije, koju je naslovio "Dva strašila"

U izdanju Kulturno-prosvetnog centra iz Petrovca na Mlavi, nedavno je u biblioteci "Savremena književnost" (edicija Gornjak) iz štampe izašla njegova prva kniga savremene poezije pod nazivom "Vezani Andjeo".

Clan je: Udruženja aforističara Srbije i Crne Gore iz Svrljiga, svetske haiku asocijacije (WHA-yu),HUJ-a (Haiku udruženja Srbije i Crne Gore) u Beogradu, UTEKS-a (Udruženje tekstopisaca za muzičko stvaralaštvo Srbije) iz Beograda i Haiku kluba "Aleksandar Nejgebauer" u Novom Sadu.

Stalno živi i radi u Velikom Laolu.Za stupanje u kontakt možete se javiti na adresu:

Tomislav Ž Vujčić
-novinar i pesnik-
12306 Veliko Laole
SRBIJA I CRNA GORA

  | dodaj u favorite | štampajte stranicu |