:: Zvanična prezentacija naselja Veliko Laole ::
Pocetak javite se Pitaj
Sadržaj

Veliko Laole
O nama
Postanak
Porodice
Telefoni
Odabrano
Novosti
Zanimljivosti
Izbor iz štampe

Free download
Wallpapers
Laolskaskripta
Linkovi
Korisni Linkovi
Prijatelji
E-mail
Web Mail
Kontakt
Diskusije
Statistika

Petrovački pretraživač

Preuzmite naš baner
Izbor iz lokalnih novina

 

Reč naroda 08.02.2005 god.
Melnica kod Petrovca na Mlavi

Lov na divlju svinju i vuka

Tradicionalna Međuopštinska lovačka manifestacija "Lov na divlje svinje i vuka" i ove godine održana je u Melnici, selu nadomak Petrovca, a u organizaciji Lovačkog udržunja " Trest" i lovačke sekcije u Melnici. Među brojnim sponzorima ove pete po redu manifestacije, bila je SO Petrovac. Učestvovalo je nešto više od 230 lovaca iz Braničevskog okruga i šire okoline.
Prema rečima predsednika LU "Trest" Ace Životića, divlje svinje i vukovi lovljeni su na površini od oko 1500 hektara. Hajka je organizovana u 7 lovačkih grupa. Nažalost, nije dala očekivane rezultate. Odstreljen samo jedan divlji vepar, a što se tiče vuka nije čak ni primećen u okolini.
- Ulovili smo samo jednog divljeg vepra od 120 kg, odstrelio ga je lovac Momčilo Milosavljević, iz Petrovca, a sedam divljih svinja nam je pobeglo. Vuka ni jednog nismo primetili. Ipak, sve u svemu, mi smo zadovoljni, jer prijatni lovački trenuci, ni ovog puta nisu izostali, a nama je to upravo cilj, rekao nam je Goaran Budimirović predsednik lovačke sekcije u Melnici i podpredsednik LU "Trest".
Nakon lova, učesnici manifestacije organizovali su veliki lovački ručak na kome pored dobro pripremljenih divljači bilo i "istinskih" lovačkih priča, a nije izostala ni tradicionalna lovačka lutija. Glava nagrada bio je lovački karabin.

Tekst i foto : T.J.

Reč naroda 08.02.2005 god.
Kamenovo: Održana 12 BAKARNA LISICA - Republička smotra lovaca Srbije

Mnogo lovaca u dolini Mlave

U subotu 31.01.2005 god, u selu Kamenovu nadomak Petrovca, održana je 12. Republička smotra lovaca Srbije pod nazivom "Bakarna lisica" . Ovoj lovačkoj manifestaciji prisustvovalo je blizu 500 lovaca Srbije Crne Gore i Republike Srpske.
Lovci su praktično od ranih jutarnjih sati lovili vuka i lisicu u Kamenovu i nekoliko okolnih sela. Po završenom lovu održano je gađanje mete, a potom i zajedničko druženje uz muziku i lovačke specijalitete.
Po rečima Ace Životića, predsednika lovačkog udružennja TREST , ova republička manifestacija bila je veoma dobro organizovana, odziv lovaca izvanredan što potvrđuje da je ovdašnje lovačko društvo jedno od najaktivnijih u Srbiji.

Tekst: S.R.

Reč naroda 09.11.2004 god.
Neobičan ulov alasa iz Golupca

Nije zmija već jegulja

Golubac - Mladi sportski ribolovac iz Golupca Novica Janković - Šilja imao je nedavno uspešan dan u pecanju na Dunavu. Novica je upecao redak primerak jegulje dužine 93 santimetara i teške 2.8 kilograma. Jegulja je pala na keder (karaš), štap i mašinicu DAM-KVIK.
- Ispred svoje kuće na Dunavu imam idealno mesto za pecanje babuške, smudja ili šarana. Jegulju sam ulovio na neobičan način. Pomislio sam prvo da je vodena zmija, ali kako sam je izvlačio iz vode, video sam da to nije, da je neka vrsta ribe. Do sada nisam imao prilike da ovako nešto upecam, objašnjava Janković.


Jegulja

Tekst i foto: Lj. Nastasijević

 

  | dodaj u favorite | štampajte stranicu |