:: Zvanična prezentacija naselja Veliko Laole ::
Pocetak javite se Pitaj
Sadržaj

Veliko Laole
O nama
Postanak
Porodice
Telefoni
Odabrano
Novosti
Zanimljivosti
Izbor iz štampe

Free download
Wallpapers
Laolskaskripta
Linkovi
Korisni Linkovi
Prijatelji
E-mail
Web Mail
Kontakt
Diskusije
Statistika

Petrovački pretraživač

Preuzmite naš baner
Divja svinja od 180 kilograma

UlovMANASTIRICA. - Lovacka sekcija u selu Manastirici, kod Petrovca na Mlavi, trenutno broji 40-tak svojih stalnih i dosta aktivnih clanova (organizovanih u dve grupe) i jedna od ukupno 23 sekcije lovaca koje sacinjavaju Lovacko udruzenje "Trest" iz Petrovca.

Inace, jedan od najaktivnijih, najvrednijih, najiskusnijih i najprimerenijih lovaca u ovom naselju u petrovacko-mlavskom kraju, pa cak i siroj okolini , je, svakako 61-godisnji poljoprivrednik Radisa T. Bicic, koji se lovom aktivno i dosta uspesno bavi, i to neprekidno, jos od davne 1965. godine, pa, evo, sve do danasnjih dana.

U toku svoje 38-godisnje lovacke karijere bio je pokretac, organizator i ucesnik gotovo svake lovacke akcije u svom selu Manastirici (bilo da se radilo na unistavanju raznih stetocina ili na oplemenjivanju i zastiti korisne divljaci i lovista uopste), a obavljao je (i to veoma savesno i dosta uspesno) i citav niz raznoraznih lovackih duznosti i funkcija.

Inace, u svojoj dugogodisnjoj lovackoj praksi ovaj poznati i istaknuti clan Lovackog udruzenja "Trest" iz Petrovca, koji je lovom poceo da se bavi jos kao 23-godisnjak, stekao je i mnoga lovacka iskustva i dosta drugova i Prijatelja, a odstrelio je bezbroj primeraka raznih vrsta pernate i dlakave divljaci (a bilo je zaista cak i pravih trofejnih primeraka).

Ipak, od svih dosadasnjih ulova, Radisa T. Bicic kaze da mu je najdrazi bio, pocetkom 1995. godine, odstrel divlje svinje (tj. krmace), koju je likvidirao u ataru svog naselja Manastirice (odnosno na mestu zvanom "Hajducki kladenac"), a koja je bila teska, verovali ili ne - "samo" i "okruglo" 180 kilograma.

Prilog pripremio
Tomislav Z Vujicic

  | dodaj u favorite | štampajte stranicu |