:: Zvanična prezentacija naselja Veliko Laole ::
Pocetak javite se Pitaj
Sadržaj

Veliko Laole
O nama
Postanak
Porodice
Telefoni
Odabrano
Novosti
Zanimljivosti
Izbor iz štampe

Free download
Wallpapers
Laolskaskripta
Linkovi
Korisni Linkovi
Prijatelji
E-mail
Web Mail
Kontakt
Diskusije
Statistika

Petrovački pretraživač

Preuzmite naš baner
Vezani andjeo

"VEZANI ANDJEO"
nova knjiga Tomislava Ž Vujčića

VEZANI ANDJEOLjubitelji književnosti,a naročito i posebno zaljubljenici u lepotu i ukus poetske reči, ovih dana su dobili još jednu veoma vrednu, dosta korisnu i izuzetno zanjimljivu knjigu.Bolje i preciznije rečeno: sa blagoslovom Njegovog Pravosveštenstva Episkopa Braničevskog Gospodina dr Ignjatija (Midića), iz štampe je nedavno izašla i kod čitalaca se pojavila prva pesnička knjiga Tomislava Ž. Vujčića, dugogodišnjeg novinara i pesnika iz sela Velikog Laola koja je naslovljena "Verzani Andjeo" a čiji je izdavač kulturno-prosvetni centar u Petrovcu na Mlavi (biblioteka " Savremena kniževnost", edicija "Gornjak", knjiga 7.).
Ova prva zbirka poezije pomenutog novinara i pesnika iz petrovačko-mlavskog kraja, na kojoj je njen autor radio skoro punih 30 godina, satoji se od dva ciklusa pesama i to: "Vrezani andjeo" i "Pesmom slavuja dozivam mesečinu", a obuhvata ukupno 35 njegovih poetskih osvarenja, koja su uglavnom refleksivnog, socialnog, lirskog i ljubavnog karaktera i tematike. Njen recenzent je poznati i priznati pesnik iz Petrovca na Mlavi Dragoslav Tepavčević inače dugogodišnji član Udruženja književnika Republike Srbije. Ova knjiga pesama je obima 68 stranica, u koloru i sadrži veći broj vinjeta ( čiji je autor profesor u penziji Lala Djordjević iz naselja Rašanca), a na samom njenom kraju nalazi se i kratka beleška o njenom autoru.

Inače, ovaj pesnički "prvenac" Tomislava Ž. Vujčića, koji je katalogiziran kod Narodne biblioteke Republike Srbije u Beogradu, štampana je, u ukupnom tiražu od 300 primeraka, u privatnoj štampariji "Stojadinović" u Petrovcu.

  | dodaj u favorite | štampajte stranicu |